Skip to main content

Jobb út vezet majd Gyálán át Tiszasziget felé

Jobb út vezet majd Gyálán át Tiszasziget felé

Útfelújítás folyik európai uniós támogatással Szanád és Törökkanizsa között. Az IPA projekt keretében a Gyála és Tiszasziget közötti, illetve a szerbiai oldalon a nemzetközi határátkelő felé vezető utat javítják.     

Dolgoznak a munkagépek Szanád határában. Hat centiméter vastag aszfaltburkolatot húznak az elhasználódott regionális úttestre, mintegy 2,5 km hosszan. „Az ilyen és ehhez hasonló projektek nagyon lényegesek, nemcsak a két község, Törökkanizsa és Csóka község részére, hanem az egész észak-bánáti régiónak a fejlődése szempontjából” – nyilatkozta Balázs Ferenc, Csóka polgármestere.

Az útfelújítás az IPA szerb–magyar együttműködési program keretében valósul meg, amelynek teljes költségvetése mintegy 1,5 millió euró. Az EU előcsatlakozási alapjából finanszírozott és a jövő év tavaszán záruló projekt fő célja a Gyála és Tiszasziget közti, valamint a szerbiai oldalon a nemzetközi határátkelő felé vezető, a két országot összekötő útvonal felújítása. A projekt létrejöttéhez a tartományi kormány is hozzájárult, elsősorban a 15 százalékos önrész biztosításával.

Dobai János, a Tartományi Településrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkárság segédtitkára elmondta: „Ez a jelenlegi útszakasz, amely valójában a két országot, Magyarországot és Szerbiát köti össze, bizonyos szempontból nagyon jelentős elsősorban a forgalom miatt is, másodsorban azért, mert a két ország közötti együttműködést is erősíti.”

A pénz kisebb részét a gyálai határátkelő előtti bekötőút környékének rendezésére, a vízelvezető árkok kitisztítására és a közlekedési jelek felújítására fordítják.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, Fotó: Gergely József
Ostale vesti