Ugrás a tartalomra

Jobb út vezet majd Gyálán át Tiszasziget felé

Útfelújítás folyik európai uniós támogatással Szanád és Törökkanizsa között. Az IPA projekt keretében a Gyála és Tiszasziget közötti, illetve a szerbiai oldalon a nemzetközi határátkelő felé vezető utat javítják.     

Dolgoznak a munkagépek Szanád határában. Hat centiméter vastag aszfaltburkolatot húznak az elhasználódott regionális úttestre, mintegy 2,5 km hosszan. „Az ilyen és ehhez hasonló projektek nagyon lényegesek, nemcsak a két község, Törökkanizsa és Csóka község részére, hanem az egész észak-bánáti régiónak a fejlődése szempontjából” – nyilatkozta Balázs Ferenc, Csóka polgármestere.

Az útfelújítás az IPA szerb–magyar együttműködési program keretében valósul meg, amelynek teljes költségvetése mintegy 1,5 millió euró. Az EU előcsatlakozási alapjából finanszírozott és a jövő év tavaszán záruló projekt fő célja a Gyála és Tiszasziget közti, valamint a szerbiai oldalon a nemzetközi határátkelő felé vezető, a két országot összekötő útvonal felújítása. A projekt létrejöttéhez a tartományi kormány is hozzájárult, elsősorban a 15 százalékos önrész biztosításával.

Dobai János, a Tartományi Településrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkárság segédtitkára elmondta: „Ez a jelenlegi útszakasz, amely valójában a két országot, Magyarországot és Szerbiát köti össze, bizonyos szempontból nagyon jelentős elsősorban a forgalom miatt is, másodsorban azért, mert a két ország közötti együttműködést is erősíti.”

A pénz kisebb részét a gyálai határátkelő előtti bekötőút környékének rendezésére, a vízelvezető árkok kitisztítására és a közlekedési jelek felújítására fordítják.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, Fotó: Gergely József
Többi hír