Ugrás a tartalomra

A jövő a gyermekekkel növekszik

Bácskossuthfalván kezdte meg kampányzáró körútját Juhász Bálint és kísérete
A jövő a gyermekekkel növekszik

A bácskossuthfalvi óvodában és iskolában tett látogatást Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szatmári Adrián Topolya község polgármestere és munkatársai, Papp László tanácselnök és a település helyi közössége tisztségviselői kíséretében.

Elsőként a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény ovis, napközis és bölcsis csoportjához érkeztek, amikor is Fényszárosi Fekete Tímea igazgatónő köszöntötte a vendégeket, majd Csáti Szabó Lajos lelkipásztor a Napsugár Református Óvoda termében mondott köszönetet az oviban felszerelt kivetítőért. A vendégek megtudhatták, hogy valamennyi falubeli ovis taneszköztára a helyi közösség és az iskola támogatásával gazdagodott kivetítővel. A közelmúltban egyébként a helyi közösség hozzájárulásával kicserélték az óvoda teraszának a tetőszerkezetét, továbbá a falu és a Bambi összefogásával felszerelték az épületet klímaberendezéssel, és átmeszelték a falakat. Az óvoda fűtését két évvel ezelőtt kellett sürgősen felújítani, amikor is a tönkre ment kazán. Ekkor az MNT 1,2 millió dinárral segített megoldani a problémát, illetve a gyermekek játszótere is bővült.

Az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában dr. Crnkovity Gábor igazgató ismertette, hogy miután korábban sikerült leszigetelni, újra festeni az iskola utca felőli homlokzatát, a tornaterem energiahatékonyságára helyezték a fő hangsúlyt, és figyelték a rájuk vonatkozó pályázati kiírásokat. Az elmúlt időszakban felújították a tornaterem tetőzetének a ragalyát, nyílászárókat cseréltek, és a parketta is megújult, amire összesen 3,6 millió dinárt tudtak fordítani tartományi támogatásból. A kiadásokhoz a községi önkormányzat 1 millió dinárral járult hozzá, a helyi közösség pedig 400 ezer dinárral. Az igazgató azt is elmondta, hogy a közeljövőben szeretnék befejezni a tornaterem teljes felújítását. A helyi közösség támogatásával egyébként sikerült kialakítani a tanintézmény környékén több parkolóhelyet, és a tanári bejáró elé egy új lépcsőzetet építettek.

Juhász Bálint a faluban tett látogatása kapcsán kiemelte, hogy az oktatás fejlesztése közösségünk fennmaradásának az alapfeltétele, azaz egyik legfontosabb feladat. Mint ahogy az is, hogy a legújabb műszaki-informatikai újítások is bekerüljenek a tanintézmények falai közé.

– A tanulás, fejlődés mellett a testi egészség fenntartása is az oktatás egyik célkitűzése, ezért is fontos, hogy Bácskossuthfalván is beindult a Vajdasági Birkózó Akadémia helyi csoportja, ezzel tovább bővült a sportolási lehetőség a faluban. A Bambi és az egyházi ovi 130 óvodásával és az iskola 260 diákjával szép számú utánpótlása van a településnek, akikről gondot kell viselni – hangsúlyozta Juhász Bálint, Bácskossuthfalván.  

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kazinczy Paszterkó Diana
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját