Ugrás a tartalomra

Hajdújárásra látogatott Szijjártó Péter

A helyi fiatal focisták nagy örömmel fogadták a magyar külgazdasági és külügyminisztert
Hajdújárásra látogatott Szijjártó Péter

Hajdújáráson tett látogatást csütörtökön Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, ahol a Vinogradar Labdarúgóklub edzését, a helyi Keresztelő Szent János katolikus templomot és a Turul-szobrot is megtekintette.

A vendégeket Sövény Rudolf, a Vajdasági Magyar Szövetség tanácsának tagja, a hajdújárási helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte, és beszámolt a 76 éves sportegyesületben megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról, eredményekről, emellett az elkövetkező időszakra vonatkozó tervekről is. Mint elhangzott, a klub 2022-ben, alapítása 75. évfordulóján új műfüves labdarúgópályával és öntözőrendszerrel gazdagodott. A műfüves focipálya a magyar kormány támogatásával, a TSC Labdarúgóklub révén jött létre.

A fiatal futballistákat Szijjártó Péter is üdvözölte, majd kézjegyével látta el a labdarúgóklub mezét és focilabdáját is. Ezután viszont mindenki nagy meglepetésérése meg is ajándékozta a klub tagjait egy futball labdával. Ezt követte a közös fényképezkedés és egy rövid társalgás.

Az edzés megtekintése után a vendégek a Keresztelő Szent János katolikus templomhoz érkeztek, melynek az udvarában lévő Turul-szobor történetét hallgathatták meg Horváth Endre plébánostól. Végezetül a jelenlévők a templombelsőt is megtekintették és egy közös imával zárták a hajdújárási látogatást.

Az eseményen jelen volt mások mellett dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, a párt köztársasági listavezetője, Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti képviselő jelöltje, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke és a párt tartományi listavezetője, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, valamint Latyák Lóránt, a Vinogradar Labdarúgóklub elnöke és Tesity Ervin, utánpótlás edző is.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, D.D.
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről