Ugrás a tartalomra

A fejlesztések nyomában

Gunarasra látogattak a VMSZ tisztségviselői
A fejlesztések nyomában

Topolya községben tett látogatása során Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke és tartományi listavezetője, valamint Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke ellátogattak Gunarasra is, ahol két fejlesztést tekintettek meg. A vendégeket elkísérte Kovács Károly, a VMSZ köztársasági parlamenti jelöltje, Fazekas Róbert, tartományi képviselő jelölt, Mackó Zsuzsanna, tartományi oktatási altitkár, Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere, Tomik Nimród, alpolgármester, Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese, Méhes Béla, a VMSZ bácskossuthfalvi szervezetének elnöke és Seffer Attila, a topolyai községi tanács tagja. A vendégeket Kovács Csilla, a gunarasi helyi közösség tanácselnöke és Kovács Viktor, a VMSZ helyi szervezetének elnöke fogadták.

A megvalósult fejlesztések kapcsán Kovács Viktor elmondta lapunknak, hogy két nagyon fontos állagmegóvó beruházás valósult meg a faluban.

– A Dózsa György Általános Iskolában nemrég fejeződött be a külső és belső falak felújítása az egész iskolában. Ezzel megóvtuk az iskola állagát, mert volt több hely, ahol már bomlásnak indult. Illetve a folyosókon, valamint a tantermekben kicseréltük a lámpákat LED-es világításra. Ezzel költségcsökkentést is megvalósítottunk. A második állomásunk a gunarasi egészségház volt, ahol ugyancsak felújítottuk a külső falakat. Emellett a tetőszerkezet is rossz állapotban volt, több helyen beázott. Emiatt a csatorna sem működött jól, és a falak itt is több helyen bomlásnak indultak. Mindezen kívül a csatornákat is felújítottuk. A gyakorlatban itt is egy nagyon fontos állagmegóvás valósult meg – számolt be lapunknak Kovács.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről