Ugrás a tartalomra

Vučić szeptember 24-éig adott határidőt Čanaknak és Tadićnak

Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke azt üzente Nenad Čanaknak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének és Boris Tadićnak, az Új Demokrata Párt (NDS) vezetőjének,hogy október 24-éig kell dönteniük arról, csatlakoznak-e a haladók köré tömörülő blokkhoz és megdöntik-e a Bojan Pajtić által vezetett jelenlegi tartományi kormányt – írja a Kurir.

A lap nem hivatalos forrásaira hivatkozva kifejti, a haladók már tárgyalásokat folytatnak a Demokrata Párt (DS) egyes képviselőivel arról, hogy lépjenek át az ő koalíciójukba, amellyel egyidejűleg gyengítik Pajtić többségét, valamint csökkentenék az LSV és az NDS szükségességét is.

A forrás szerint a Demokrata Párt egyik tartományi képviselője „ebbe már bele is egyezett, és hamarosan felfedik, kiről van szó, s várhatóak azután nem sokkal közölni fogják a demokratákat elhagyó másik képviselő nevét is.”.

„Ennek a két képviselőnek az átlépése még két-három, hozzájuk közel álló képviselő átlépését is maga után vonná, s ezzel automatikusan kikerülne a történetből az LSV és az NDS” – idézi a Kurir a meg nem nevezett forrás szavait.

A lap hozzáteszi, az LSV nem kívánta kommentálni az értesülést, de Konstantin Stefomalov az NDS nevében elmondta, senki sem adott nekik határidőt, s az NDS-hez „egyetlen párt és egyetlen vezető sem intézhet ilyen ultimátumjellegű követelést”.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír