Ugrás a tartalomra

Műemlékké nyilvánították a szabadkai Radić fivérek utcát

Műemlékké nyilvánították a szabadkai Radić fivérek utcát

A VMSZ kormányzati szerepvállalásának és a kitartó önkormányzati munkájának köszönhetően Szerbia kormánya határozattal műemlékké – jelentős kultúrtörténeti tájegységgé nyilvánította az utcát – számolt be közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Végérvényesen megvédtük a szabadkai Radić fivérek utcát és vele a város látképét! 2020 előtt épületeket romboltak a - sokunk szerint - legszebb szabadkai utcában!
emelte ki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: „Végérvényesen megvédtük a szabadkai Radić fivérek utcát és vele a város látképét! 2020 előtt épületeket romboltak a -  sokunk szerint - legszebb szabadkai utcában!”

Dr. Pásztor Bálint a bejegyzésében kifejti, hogy a csütörtöki döntés azt jelenti, hogy a Radić fivérek utca védelme kormányhatározaton alapszik és minden városrendezési tervet ezzel összhangban kell meghozni. Hozzáteszi, immár minden építkezés, változtatás már kizárólag a Községközi Műemlékvédelmi Intézet feltételei szerint történhet! Minden műemlékvédelmi szempontból jelentős épület pótolhatatlan, a város lelke pedig megismételhetetlen, ezért folytatni kell a küzdelmet – zárta sorait a VMSZ elnöke.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt