Ugrás a tartalomra

Másfél milliárd dinárral kevesebből gazdálkodik a tartomány

Újhelyi Ákos (VMSZ) felszólalásában elmondta, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi frakciója azért támogatja a költségvetés-módosítást, mert egyebek között tartalmazza az újvidéki Európa Kollégium 4. fázisának befejezését, továbbá 8,5 millió dináros juttatást irányoz elő a Magyar Nemzeti Tanács számára, valamint mintegy 100 millió dináros csomagot is tartalmaz a vajdasági kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére.

Az eladósodás mértékét is csökkentené a vajdasági parlament. A költségvetés mostani módosítása után a tartomány nem fog újabb adósságot felvállalni, és a Kamenicára tervezett egészségügyi felszerelés megvásárlását a tartomány befolyó bevételeiből fedezi majd.

„Ez a költségvetés módosítása lehetővé teszi a gazdasági fejlesztésre szánt pénz növelését, valamint a munkavállalás és a termelési kapacitásra szánt összegek bővítését. Növekednek a sport- és az ifjúsági, valamint az egészségügyi támogatások is” – emelte ki Bojan Pajtić, a Vajdasági Kormány elnöke (Demokrata Párt)

Az ellenzéki pártok képviselői erősen bírálták a költségvetést, de annak módosítását is. Szerintük ezzel tovább folytatódik a Demokrata Párt által vezetett téves politika a tartományban. „A költségvetési módosítás nem tartalmaz olyan befektetéseket, amely a tartomány fejlődését indítványozná, és amely kiutat jelentene az általános válságból.

Folytatódik a Demokrata Párt és a koalíciós partnerei által vezetett téves politika. Ugyanakkor továbbá stagnál és süllyed Vajdaság gazdaságilag, pénzügyileg és minden más értelemben is” – véli Đorđe Miličević, a Szerb Haladó Párt képviselője.

Az ülésen a képviselők megvitatták a Tartományi Mezőgazdasági-fejlesztési Alap múlt évi munkajelentését is. A vajdasági kormány átalakítása nem szerepelt az ülés napirendjén. Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke szerint ugyanakkor erre napokon belül sor kerülhet.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks