Ugrás a tartalomra

Jó hír a gazdáknak: megoldódni látszik a kapcsolható eszközök bejegyzés

Megoldódni látszik azoknak a kapcsolható eszközöknek a sorsa, amelyeket eddig nem lehetett bejegyeztetni.

Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjének kérésére Nebojša Stefanović belügyminiszter ígéretet tett, hogy szeptember végéig megoldódik a kérdés. 

A vonatkozó törvény szakaszai rendeletekkel vannak szabályozva, ezek okozzák a gondot – azok akik a szabályzatokat hozták, nem voltak tisztában azzal, hogy egyes kapcsolható eszközök gyárilag nem felelhetnek meg a követelményeknek.

A kilátások szerint ez a jogi akadály nemsokára elhárul, az eszközöket szimbolikus összegekért lehet majd bejegyeztetni. Ez azonban nem az egyetlen akadálya az eszközök bejegyzésének.

Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője: „Vannak olyan eszközök, amelyek 30-40 évesek és eddig a bejegyzéshez kérte a belügyminisztérium, hogy mutassák fel a termelők az első számlát, illetve a különböző eszközök vásárlásáról a számlát.

Emiatt sem lehetett bejegyezni egyes eszközöket. Ez a probléma és akadály is el fog hárulni a miniszter ígérete szerint, ugyanis lehetőség lesz arra is, hogy ezeket az eszközöket külön ne kelljen majd igazolni, hogy mikor és kitől lettek vásárolva, hanem elég lesz az, ha a közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelelnek, és be lehet majd ezeket az eszközöket is jegyeztetni.

Fontos ez a mezőgazdasági termelők számára, ugyanis hatalmasak a büntetések és sajnos a termelőket úgy büntetik, hogy ők nem tehetnek ezekről a problémákról, hanem sajnos a minisztériumokban a különböző szabályzatok nem teszik lehetővé, hogy ezeket az eszközöket bejelentsék.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját