Ugrás a tartalomra

Véget ért az idei Szép Szó Tábor

A tehetséggondozó műhelyben tanultakat a mintegy 50 résztvevő gálaműsorban mutatta be a kishegyesi Kátai-tanyán szombat délután.

Mi a tehetség, hogyan fejleszthető, mitől lesz valaki jó abban, amit csinál? – ezekre a kérdésekre is választ ad a Szép Szó Tábor programja évről évre.

„Az embernek meg kell találnia magát a versben, és azzal kifejezni, hogy mit érez, mit gondol” – véli Kőműves Csaba Bence kihegyesi résztvevő.

Ez a tábor a pódiumművészetek iránt érdeklődő vajdasági magyar fiatalok egyetlen közös műhelye.

„Egyszerűen imádok itt lenni, mindenki annyira rendes, és rengeteg tapasztalatot szereztem a héten” – mondja Hodik Annabella bácsfeketehegyi résztvevő.

Vajdasági és magyarországi színészek, drámatanárok, logopédusok foglalkoztak a gyerekekkel egy héten keresztül. Minden tanár más módszerrel, más eszközökkel mutatott újat a résztvevőknek.

„Szerettem volna valami olyat kipróbálni, amilyen tapasztalatuk még nincs a gyerekeknek, ez a stand-up világa. Nem a klasszikus stand-up, amikor saját történetekből mesélnek, habár innen indultunk el, a saját történeteket színeztük, de eljutottunk oda, hogy egy saját történetet mesélünk” – magyarázta Kálló Béla színész.

Hajvert Ákos táborvezető szerint „a versmondás nem egy népszerű műfaj, viszont nekünk minden évben sikerül 50 gyereket összeszednünk a Szép Szó Táborba. Ők jönnek, jelentkeznek. Ez a fajta visszajelzés számunkra mindennél többet ér.”

Ez volt a 26. Szép Szó Tábor, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű gyermek- és ifjúsági rendezvénye.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto