Ugrás a tartalomra

Új üzemek nyíltak Adán és Zentán

Szerbia jövője sokkal jobb lesz, mint amilyen a múltja volt és amilyen a jelene – mondta mai adai és zentai látogatása során Aleksandar Vučić, Szerbia miniszterelnöke, aki Pásztor Istvánnal, a Tartományi Képviselőház elnökével előbb az adai LPO precíziós öntödében, majd a zentai Rasco-tamp vállalatban adott át több millió eurós beruházás eredményeképpen létrehozott fejlesztéseket.   

„Biztos vagyok abban, hogy Szerbia jövője sokkal jobb lesz, mint amilyen a múltja és a jelene” – hangsúlyozta Aleksandar Vučić, Szerbia miniszterelnöke az adai LPO precíziós öntödében tett látogatása során, aki Pásztor Istvánnal, a Tartományi Képviselőház elnökével együtt érkezett a vállalatba, hogy részt vegyenek a cég új, fémmegmunkáló üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán, amely mintegy ötmillió dolláros beruházás eredményeként jött létre.

Az izraeli Bet Shemesh Engines cég tulajdonában lévő adai vállalat a repülőgépipar számára gyárt alkatrészeket. A mostani beruházás a szakemberek szerint igen sok új lehetőséget nyit majd meg a vállalat számára.

A kormányfő és a tartományi házelnök ezt követően Zentára utaztak, hogy megnyissák a Rasco-tamp vállalat új termelői csarnokait. „Biztos vagyok abban, hogy Zentán kiváló helyet találtak, itt szorgalmas és tisztességes emberek élnek és dolgoznak, akik remek házigazdák, és biztos vagyok abban is, hogy Szerbiában nem fogják vendégnek érezni magukat, és hogy mindenütt igaz és őszinte vendégszeretetet fognak élvezni, mi pedig arra fogunk törekedni, hogy segítsünk önöknek abban, hogy minél több pénzt keressenek, és minél több személynek biztosítsanak munkalehetőséget Szerbiában” – mondta Aleksandar Vučić.

A vállalatban, amely jelenleg ötven család számára biztosít megélhetési lehetőséget, a közelmúltban kétmillió dollárt fektettek be, ami rövidesen további munkahelyek megnyitását eredményezi majd.

„Szeretnék örömömnek hangot adni, hogy itt több mint ötven család tudja megkeresni a kenyerét, abban a reményben, hogy ez a szám növekedni fog, abban a reményben, hogy a befektetők viszik Zentának a jó hírét, és másokat is ide fognak vonzani” – emelte ki Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

A zentai vállalat horvátországi tulajdonosa, a Rasco Kft. a jövőben is nagy figyelmet kíván szentelni a fejlesztéseknek. „Az elmúlt időszakban sikerült megőriznünk a hatvanéves múltra visszatekintő Tamp márkanevet, és a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy ezt a nevet továbbra is megőrizzük, és még magasabb rangra emeljük” – fűzte hozzá Frane Franičević, a Rasco Kft. képviselője.

A zentai Rasco-tamp vállalatban a mostani fejlesztéseknek köszönhetően egy teljesen megújult termelési programot tudnak majd bemutatni, aminek köszönhetően egy világviszonylatban is modernnek számító kommunáltechnikai program megvalósításába is belekezdhetnek majd, nemcsak a hazai, hanem a külföldi piac számára is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto