Ugrás a tartalomra

Szüreti napok Hajdújáráson

Több mint 50 környékbeli termelő állította ki terményeit a hajdújárási szüreti napokon. A szervezők háromnapos rendezvénysorozattal készültek. Szombaton többek között motoros találkozóval és szüreti bállal, vasárnap pedig kultúrműsorral és operett-előadással várják az érdeklődőket.           

Mesét is hallhattak azok, akik ellátogattak a szüreti napok ünnepélyes megnyitójára. Körmöci Nóra a Bugyuta ember történetét mondta el. „Körülbelül két éve mondok mesét, már sok mesét megtanultam, és az oktatóm mindig szól nekem, hogy mondjak mesét.”

A Művelődési Ház udvara megtelt érdeklődő tekintetekkel. Az helyieknek sokat jelent a háromnapos esemény, minden évben részt vesz rajta a falu apraja-nagyja.

Kis Torma Margit: „Szeretünk ilyen helyre elmenni. Nekünk már csak ez a szórakozásunk. Örülünk neki, hogy ilyesmit szerveznek.”

A szeptemberi napos idő kedvezett a szabadtéri szentmisének. A szertartás keretében Zsellér Attila helyi plébános megszentelte az oltár köré helyezett szüreti gyümölcsöket.

A szentmisét követően Bunford Tivadar, a VMSZ elnökségi tagja és a szabadkai városi képviselő-testület elnöke vágta el a piros szalagot. „Amit itt a kiállításon látunk, azt nem lehet másnak nevezni, mint alkotásnak. Olyan gyönyörűek, és látszik benne a hajdújárási emberek szorgos keze, hogy egész évben, januártól, a metszéstől kezdve a permetezésen keresztül a szedésig, milyen szívvel-lélekkel dolgoznak.”

A falu közgyűlésének elnöke, Sövény Rudolf először vett részt a szüreti napok szervezésében. „Az volt az elsődleges szempont, hogy ami az előző években megvolt, azt fenntartsuk, és megpróbáljuk jobbá tenni, amit lehet. Szerencsére ez már egy összeállt rendezvény, és csak dolgozni kell. Azt elmondhatom, hogy már most megfordul a fejemben, hogy ez a 48., két év múlva az 50. Már most gondolkodom azon, hogy akkor mit fogunk tenni.”

A szervezők háromnapos programsorozattal várják az érdeklődőket. Számos családi programmal, képkiállítással, finomságokkal és kultúrműsorral készültek a környék apraja-nagyjának.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks