Ugrás a tartalomra

Két díjat kapott Urbán András Koštana című előadása Szarajevóban

A szabadkai Népszínház szerb társulata Koštana című előadása nyerte el az 54. MESS szarajevói nemzetközi színházi fesztiválon a legjobb előadásért járó Arany Babérkoszorú díjat, a belgrádi Heartfect Fund és a Bitef pedig a legjobb drámai szövegért járó díjat kapta a Mali mi je ovaj grob című előadásért.

A szarajevói színházi fesztivál zsűrije a Szarajevói Nemzeti Színházban hirdette ki az eredményeket.

A fesztivál legjobb előadása Urbán András Koštana című rendezése lett, a legjobb színészi teljesítményért pedig Suzana Vukovićot díjazták a Koštanában nyújtott alakításáért.

A Mali mi je ovaj grob című előadás két díjat kapott kapott: arany babérkoszorú díjat érdemelt ki a legjobb drámai szövegért a Balkan Con(Text) kategóriában Biljana Srbjanović, Ermin Bravo szarajevói színész pedig a legjobb színészi teljesítményért kapott elismerést.

A zsűri tagjai Nataša Matjašec-Rošker szlovén színésznő, Carmen Mehnert-Havekost német dramaturg és Nermin Hamzagić boszniai rendező voltak.

A színházi kritikusok nemzetközi szervezete (IATC) szintén díjjal jutalmazta a Koštana című darabot, jelenti a FENA hírügynökség.

A legjobb rendezőnek járó fődíjat Luk Perceval kapta, a legjobb fiatal rendezőnek járó Jurislav Korehic Díjat Francesca Pennini érdemelte ki.

A fesztivált október 3-a és 12-e között tartották Szarajevóban, Zenicában, Goraždéban és Visokóban. A rendezvényen 25 előadást mutattak be, amelyek 18 országból érkeztek.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Beta
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto