Ugrás a tartalomra

24. Thealter: Kritikusdíjban részesült a Kosztolányi Színház Rózsák című előadása

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Rózsák című előadása kapta a 24. Thealter szegedi nemzetközi színházi fesztivál kritikusdíját, a legnépszerűbb előadás közönségdíját pedig Pintér Béla és Társulata Titkaink című produkciója nyerte el.

A fesztivál díszvendége egyébként Urbán András rendező, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója volt.

A Magyarországon Jászai Mari- és Párhuzamos Kultúráért-díjjal, Szerbiában pedig Vajdasági Magyar Művészeti Díjjal, Avantgárd Hagyományai Díjjal, valamint Joakim Vujić-díjjal kitüntetett alkotó két előadását láthatták a nézők, ugyanis a találkozó programjában négy premier mellett az Újvidéki Színház Végel László regénye nyomán készült, többszörösen díjnyertes Neoplanta című előadásának magyarországi bemutatója is szerepelt, s ez utóbbit szintén Urbán András rendezte.

A SzegedCafé tudósítása szerint egyébként a 24. Thelalter kilenc napja alatt 11 helyszínen 7 ország 26 alkotócsoportja mutatkozott be, a szervezők több mint 70 eseményt kínáltak az idei látogatóknak, de mindössze a programok egyharmadára kellett belépőjegyet váltani.

Várakozásaik beigazolódtak: több előadást meg kellett ismételni a nagy érdeklődésnek köszönhetően, és az ingyenesen látogatható programok magasabb aránya ellenére a nézőszámot és a jegybevételt 25 százalékkal tudták növelni az elmúlt évhez képest.

A színházi előadások mellett ingyenes szabadtéri, irodalmi és szakmai programokkal várták az érdeklődőket – olvasható a Maszk Egyesült közleményében.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír