Ugrás a tartalomra

Vučić: Megkaptuk az Emirségektől az 1 000 000 000 dollárt

Belgrád -Aleksandar Vučić kormányfő bejelentette, hogy megérkezett az Egyesült Arab Emírségekből 1 000 000 000 dollár, a költségvetés támogatására. Az országnak márciusig biztosan nem lesz fizetési gondja. Mindent megtesznek azért, hogy jövőre és 2016-ban csökkenjen az eladósodás.

Az a cél, hogy sikeres, fejlődő, modern állam legyen Szerbia. Még nehéz helyzetben van, éppen ezért szükségesek a reformok. Vučić utalt arra, hogy elfogadtak több fontos törvényt. Kedvezőbb beruházási légkört akarnak teremteni, hogy minél több külföldit idevonzzanak.

A kormányfő ismertette a szerződést a JAT privatizálásáról, amelyet az Al Etihaddal írtak alá, illetve a földbérletről szólót, amelyet az Al Ravafeddel kötöttek. Ezek megtekinthetők a kormány honlapján. Vučić utalt arra, hogy a légitársaságnak évente 35 millió euró vesztesége volt, az Al Etihadot pedig tavaly a világ legjobb légitársaságává nyilvánították. Reményei szerint az Air Serbia jövőre regionális vezető lesz.

A szerb-arab vegyes vállalatnak 10 000 hektár termőföldje lesz, a 140 000 000 eurós beruházást a külföldi cég biztosítja, Szerbiának viszont így is 20%-os tulajdonrészesedése lesz. Mindez összehasonlíthatatlanul jobb annál a szerződésnél, amelyet 2011-ben a korábbi hatalom kötött Mile Jerkovićtyal, aki egyébként sohasem fizette ki a teljes összeget, sem a felvett hitelt.

Vučić nem akarja fölmondani a Fiattal kötött szerződést, és azt sem szeretné, hogy a NIS eladása miatt megromoljon az Oroszországgal való viszonyunk, ugyanakkor jobb föltételeket szeretne teremteni az országnak.

 

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks