Ugrás a tartalomra

A tartomány delegációja részt vett Csongrád és Bács-Kiskun megyék ünnepi ülésein

A tartomány képviselői is részt vettek Csongrád és Bács-Kiskun megyék Szegeden, illetve Kecskeméten megtartott ünnepi ülésein, amelyeket a jelenlegi összetételben utolsó alkalommal tartottak a közelgő magyarországi helyhatósági választások előtt.

A tartomány képviseletében Pásztor István, a vajdasági parlament elnöke, Milivoj Vrebalov, a képviselőház alelnöke és Maja Sedlarević, a tartományi parlament európai integrációs és nemzetközi együttműködéssel foglalkozó bizottságának elnöke vett részt az ünnepélyes üléseken.

Pásztor István tartományi házelnök értékelése szerint különösen jónak mondható a tartomány és a két megye eddigi együttműködése, s mindez a kölcsönös bizalmon, valamint a jó partneri és baráti kapcsolatotokon alapult.

Az együttműködésről szólva Pásztor elmondta, eddig ez főleg a határon átnyúló projekttevékenységben merült ki, s már készülnek az elkövetkező hét évre vonatkozó, az EU-s projektumok kapcsán megvalósuló együttműködés tervei.

„Az eddigi baráti és partneri együttműködésünk ezzel a két megyével kiváló eredményeket hozott, s őszintén remélem, hogy a választások után is folytatjuk a mindannyiunk javára történő hagyományos támogatást, segítségnyújtást és együttműködést” – fogalmazott Pásztor, s hozzátette, Vajdaság, amellett, hogy nyitott az új partnerségek iránt, céljának tekinti a környező régiókkal hosszú évek óta fenntartott partneri kapcsolatainak erősítését is.

Vajdaság Autonóm Tartomány egyébként több együttműködési megállapodást is kötött Csongrád és Bács-Kiskun megyékkel. Ezek a dokumentumok a projektalapú, művelődési, turisztikai, oktatási, gazdasági és más együttműködésekre, valamint a régió továbbfejlesztése céljából történő tapasztalatcserére vonatkoznak, áll a tartományi házelnök kabinetjének szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír