Ugrás a tartalomra

A nyugdíjak és fizetések tíz százalékkal csökkennek, nem többel

Tíz százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak és a fizetések Szerbiában – jelentette ki a Szerbiai Közgazdászok Társaságának mai ülésén Dušan Vujović gazdasági miniszter, aki ideiglenesen a pénzügyminiszteri funkciót is átvette.

A Szerbiai Közgazdászok Társaságának ülésén jelen volt Aleksandar Vučić miniszterelnök is.

Dušan Vujović elmondása szerint a költségvetési módosítást a köztársasági parlament elé viszik legkésőbb szeptember 15-én, és elképzelései szerint azon a héten el is fogadják.

„Nyíltan állíthatom, hogy mindent megteszünk, hogy a fizetések és a nyugdíjak csökkentése egyetlen centtel, egyetlen dinárral se haladja meg a 10 százalékot. 10 százalék a fizetések és 10 százalék a nyugdíjak esetében.

A költségvetési módosítás fogja ezt pontosítani. Tehát csak a reformok egy részének költségét hárítjuk át a fizetésekre és a nyugdíjakra. Az összes többit a szürkegazdaság ellen folytatott harcból szeretnénk beszerezni.

Elsősorban a csempészésre gondolok. A cigaretta és a dohánytermékek csempészésére. Itt hatalmas összeget veszítünk a jövedéki adón, a vámon és adókon.

A közvállalatok hatékonyságát is növelni kell. Lehetőség lenne arra, hogy csökkentsék a veszteségeket az energiaszolgáltatás területén. Jelenleg 18 százalékot veszítenek. Növelni kellene a megfizettetést, ami jelenleg 84 százalékon áll” – mondta Dušan Vujović gazdasági miniszter.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks