Ugrás a tartalomra

Negyvenmillió dinár közlekedésbiztonságra

Tartományi támogatás közlekedési jelek felállítására, autóbuszmegállók, kerékpárutak és járdák kiépítésére

Huszonöt vajdasági önkormányzat képviselője és Miroslav Vasin tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsággal foglalkozó titkár a közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről írt alá szerződést tegnap Újvidéken.

A 40 millió dináros tartományi támogatásról szóló pályázatot 2014. május 21-én írták ki. Az előirányzott összeget az iskolák és iskoláskor előtti intézmények közelében levő közlekedési jelek kihelyezésére, autóbuszmegállók, kerékpárutak és járdák építésére fordítják.

– A 40 millió dináros támogatásból 23 vajdasági iskola közelében megfelelő közlekedési jeleket helyeznek ki, 5 autóbuszmegállót építenek, ezenkívül 9 kerékpárutat, valamint járdát építenek ki – részletezte Miroslav Vasin.

Kókai Mernyák Melinda, Topolya polgármestere, és a pályázat egyik sikeres nyertese elmondta, hogy Topolya községben a projektum teljes összege 2 200 000 dinár, ebből az önrész 800 000 dinár, és 1 400 000 dinárt nyertek a pályázaton.

– Topolya község csaknem 600 négyzetkilométeren terül el, így az óvodákba nagyon sok helyről utaztatják a gyerekeket. Az egyik óvodánál még nem volt biztonságos a buszmegálló, a támogatásnak köszönhetően azonban alkalom adódik ennek pótlására.

A közeljövőben az önkormányzat a meglévő kerékpárutakat szélesítését is el szeretné elvégezni – nyilatkozta Kókai Mernyák.

– Zentán a Tornyosi út az egyik legforgalmasabb utca, a kerékpárút azonban csupán a feléig van kiépítéve.

A tartomány támogatásából szeretnénk befejezni a kerékpárutat. Zenta község 2 400 000, a tartomány pedig 1 600 000 dinárral járult hozzá a munkálatok megvalósításához – mondta Varga Viktor, Zenta község gazdaságfejlesztéssel, mezőgazdasággal és környezetvédelemmel megbízott tanácstagja.

Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa alpolgármestere kifejtette, hogy Horgos központjától a kanizsai úton Magyarkanizsa irányában kerékpárutat szeretnének kiépíteni.
– Magyarkanizsa község 4 millió dinár összértékű projektum megvalósításának támogatása céljából fordult a tartományi titkársághoz.

A munkálatok elvégzéséhez a tartományi titkárság 1 600 000, a község pedig a 2 400 000 dinárral járult hozzá – mondta Huzsvár.

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes hozzátette, hogy 2007 óta a tartományi titkárság a társfinanszírozási pályázatokon keresztül 329 millió dinárral támogatta a helyi önkormányzatok közlekedési infrastruktúrájának kiépítését.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, VaM
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks