Ugrás a tartalomra

Vučić hivatalosan is megkapja a kormányalakítási megbízatást

Belgrád -Tomislav Nikolić államfő hivatalosan ma bízza meg kormányalakítással Aleksandar Vučićot. 14 órakor találkozik a Szerb Haladó Párt küldöttségével. A haladók vezette kolíciónak 158 képviselője van a 250 tagú törvényhozásban.Az államfő a múlt héten a többi parlamenti párt képviselőivel konzultált.

Aleksandar Vučić jelezte, hogy pénteken hozza nyilvánosságra a kabinet összetételét. A tervek szerint a kormány a hét végén alakul meg. Munkájában részt vesz a Szerbiai Szocialista Párt, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség. Ez utóbbi holnap írja alá a koalíciós szerződést a haladókkal.

A két párt egyezményében a leendő partnerek elkötelezik magukat amellett, hogy politikájuk középpontjában az agrár, a szociális kérdések, a gazdaság meg a kisebbségek specifikus ügyei lesznek. Ezt Pásztor Bálint, a VMSZ elnökségi tagja nyilatkozta a Novosti napilapnak.

Hozzátette: pártja szorgalmazza, hogy a szerződésben fogalmazzák meg azt is, hogy június 6-ig meg kell hozni Vajdaság új statútumát, az év végéig pedig a finanszírozási törvényt.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Večernje Novosti, RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen