Ugrás a tartalomra

Útra készen a vajdasági lovasok

Még csak néhány óra és elindulnak a vajdasági lovasok Budapestre. Pénteken hajnalban kelnek útra a Vajdasági Vágta dobogósai, hogy a magyar fővárosban is bebizonyítsák rátermettségüket és tudásukat.

A Nemzeti Vágtát a hétvégén, szeptember 19-e és 21-e között szervezik meg a Hősök terén.

Az indulás előtti napon már nem edz ló és lovasa. Kósa Majára és lovára nagy megmérettetés vár. Az elsődleges cél az, hogy Dolli és Maja is sérülés nélkül teljesítsék a futamot. „Nagyon izgulunk.

Úgy, mint tavaly, idén is a tanulás vágyával megyünk. Ott olyan profi zsokék vannak és olyan jól edzett lovak, hogy nem számítunk különösebb, nagyobb eredményre, az a célunk, hogy ismét tanuljunk, bővítsük a tudásunkat.”

Dolli és Maja tavaly is ott volt a Nemzeti Vágtán. A fiatal zsoké azt mondja, a tömeg, a pálya, maga a verseny hangulata és tétje óriási kihívást jelent számukra. „Ugyanazzal a nyereggel fogok indulni, mint tavaly, remélem, hogy szerencsét fog hozni. Nekem Dolli a kabalám, más lóval nem is indulnék ezen a versenyen. Remélem, hogy szerencsét fog hozni nekem.”

Szombaton a Hősök terén tartják a Nemzeti Vágta előfutamait, vasárnap pedig a középfutamokat és a döntőt.

Tornyos színeiben Nagy Norbert vágtázik majd, Kósa Maja Bácskossuthfalvát képviseli, Cékus Árpád Bácsfeketehegy színeit védi a hétvégén. A Nemzetközi Vágtán Davidović Dejannak szurkolhatnak a vajdaságiak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír