Ugrás a tartalomra

A privatizációs, a csődeljárási és a tájékoztatási törvények szkupstina rendkívüli ülésén

A szerbiai parlament mára összehívott rendkívüli ülésének napirendjén a magánosításról szóló törvény javaslata, valamint a csődeljárásról szóló törvény módosításjavaslata és három médiatörvény javaslata szerepel.

A privatizációs törvény javaslata értelmében 2016-ig le kell bonyolítani a magánosítási folyamatot „fair és hatékony módon”. Az előírás rendelkezései 584 állami és köztulajdonban levő vállalatot, illetve azok mintegy 100 ezer dolgozóját érintik, s elfogadása után különleges törvénynek számít majd, tehát amennyiben egyes rendelkezései ellentéteseknek bizonyulnak más törvények rendelkezéseivel, a magánosítási törvény élvez majd előnyt.

A csődeljárási törvény módosítása előirányozza az eljárások nagyobb átláthatóságát, a visszaélések megakadályozását és a hitelezők jogainak növelését, s várhatóan csökkenteni fogja a csődeljárás költségeit, illetve az eljárás lefolytatásának idején is rövidít majd.

A szkupstina rendkívüli ülésén dönt továbbá a köztájékoztatásról, az elektronikus médiumokról meg a közszolgálati médiumokról szóló törvények tervezetéről is.

Szerző (Forrás)
Vajdasag Ma, Beta
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen