Ugrás a tartalomra

Magyar Összefogás név alatt indul a VMSZ a civilekkel és az egyházak képviselőivel az MNT-választáson

Magyar Összefogás név alatt indulnak a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői, civilek és egyházak képviselői az október 26-án esedékes nemzeti tanácsi választásokon – jelentette be a palicsi Szent István-napi ünnepségen Pásztor István, a VMSZ elnöke. A külön választói névjegyzékeket augusztus 18-án ideiglenesen lezárják, de utána is, egészen a választásokat megelőző 15-ik napig fel lehet iratkozni.  

Október 26-án újra megválasztásra kerül a Magyar Nemzeti Tanács 35 tagú testülete. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a palicsi Szent István-napi ünnepségen megtartott beszédében hangsúlyozta, az elmúlt négy év során kemény munkát végeztek a Magyar Összefogás listáján szerepet vállaló tanácstagok. „Olyan teljesítmény van az elmúlt négy év mögött, amit büszkén fel tudunk vállalni. Nem hibátlan, nem perfekt, de egészen biztos, hogy egy körültekintő, lelkiismeretes munka eredménye” – fogalmazott a VMSZ elnöke.

Jelenleg az elmúlt négy év tanulságaival való elszámolás szerepel napirenden – hangsúlyozta Pásztor. Hamarosan azonban egy újabb Magyar Összefogás-lista összeállítására is sor kerül, amelyre a VMSZ tagjai, egyházi személyek, civilek és értelmiségiek kerülnek fel. „Erről a helyről szeretném bejelenteni, hogy az elkövetkező napokban a lista összeállításával kapcsolatos, a program kialakításával kapcsolatos konzultációk meg fognak indulni, és egészen biztos, hogy Magyar Összefogás név alatt indulunk a nemzeti tanácsi választásokon, és egészen bizonyos vagyok abban, hogy olyan választási eredményt tudunk majd felmutatni az október 26-i választáson, amelyik lehetővé teszi, hogy folytatni tudjuk azt az építkezést, amit elkezdtünk.”

Csak azok a szerbiai magyarok vehetnek részt az októberi nemzeti tanácsi választáson, akik korábban feliratkoztak az erről szóló külön választói névjegyzékre, illetve akik a választásokat megelőző 15-ik napig feliratkoznak arra. A vajdasági magyarok mintegy hatvan százaléka már megtette ezt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto