Ugrás a tartalomra

„Káros az autonómiára”

A VMSZ nem támogatja a VSZL alkotmánymódosításra vonatkozó indítványát

A Vajdasági Magyar Szövetség nem szavaz a keddi tartományi parlamenti ülésen arra a határozati javaslatra, amely a szerbiai alkotmány megváltoztatását és új alkotmány elfogadását követeli, mondta el Pásztor István, a párt elnöke és a tartományi parlament elnöke. Mint mondta, ezen javaslat célja csupán olcsó politikai pontszerzés, amely károkat okoz a vajdasági autonómia ötletének.

A határozati javaslatot a Vajdasági Szociáldemokrata Liga nyújtotta be, aláírásukkal pedig támogatják a Demokrata Párt és az Új Demokrata Párt képviselői is.

– Tekintve, hogy egy olyan kérdésről van szó, amely ezerszer jelentősebb bármilyen napi politikai játszadozásnál, ebben nem fogunk részt venni – nyilatkozta Pásztor az újvidéki Dnevnik napilapnak, hozzátéve, akik beterjesztették ezt a javaslatot, azok szavazzanak is róla.

Mint mondta, a VMSZ már csak akkor kapta meg a szóban forgó dokumentumot, amikor már megvolt a beterjesztéshez szükséges támogatottság, egy olyan üzenet kíséretében, miszerint „megvan a szükséges mennyiségű aláírásunk, Önök pedig tegyenek ahogy akarnak”.

Az indítványt a VSZL, a DP és az ÚDP 64 képviselője támogatta aláírásával. A tartományi parlamentnek 120 képviselője van.

Pásztor hozzátette, Szerbia alkotmányának módosítására valóban szükség van, de erre nem fog most sor kerülni, ezért vitatható a javaslat beterjesztésének pillanata, illetve a dokumentumban lévő egyes megfogalmazások, amelyek kárt okoznak a vajdasági autonómiának és „konfliktust keltenek”.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét