Ugrás a tartalomra

Azokért élünk, akiket szeretünk

Nagykikindán átadták az Isteni Irgalmasság Háza Katolikus Központot

Szombaton délelőtt Nagykikindán, az Isteni Irgalmasság Háza Katolikus Központ ünnepélyes átadása alakalmából az Assisi Szent Ferenc templomban főtisztelendő P. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök és paptársai hálaadó szentmisét celebráltak.

A szentmisén és az azt követő megnyitóünnepségen részt vett Pásztor István, a vajdasági parlament elnöke, Jerasz Ildikó és Talpai Sándor az MNT Magyar Összefogás jelöltjei, Csikós László államtitkár, Gavrilo Gruban, a kormány vallásügyi megbízottja, Aleksandra Majkić, a városi képviselő-testület elnök asszonya, Vincent Buss, az USA Püspöki Konferenciájának kiküldötte, Janos Vlahovjak a szentszék, valamint Adányi László a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője.

Az ünnepi műsorban fellépett a Fülemüle gyermekkórus Détári Margitta vezényletével, valamint a Szent Száva Általános Iskola negyedikes és nyolcadikos tanulói.

Amint azt a nagyszámú egybegyűlt érdeklődő és meghívott vendég, az építkezést támogatók, tervezők és kivitelezők képviselői a megnyitó ünnepségen hallhatták, az Isteni Irgalmasság Háza Katolikus Központ egy korszerű, jól felszerelt, negyven férőhelyes idősek otthona, amelyben felekezeti hovatartozás nélkül befogadják a gondozásra szorulókat.

Pásztor István a megnyitó ünnepség részvevőihez szólva elmondta:

– A nehéz időkben, amikor a jó ügy mellé kellő elszántsággal, eltökéltséggel odaállunk, akkor bármilyen nehezek is az idők, ilyen csodák tudnak megvalósulni. Köszönet az Irgalmas Nővéreknek, hogy a tulajdonukban lévő ingatlant és portát átengedték az építkezésnek.

Külön elismerés és dicséret illeti a püspök urat a példamutató erőfeszítésért, ami hozzásegít bennünket, hogy közösségünk talpra álljon és megmaradjon. A vajdasági magyar közösség erőteljesen egymásba tud kapaszkodni, és hiszünk abban, hogy így előre tudunk haladni.

A katolikus egyháznak ebben elévülhetetlen érdemei vannak, és ahol ilyen a katolikus egyház, ott biztosan van jövőnk – mondta többek között a VMSZ elnöke az avatóünnepségen.

Az építkezéshez szükséges anyagiak legnagyobb részét, a hazai és külföldi adományozóknak és támogatóknak (az USA Katolikus Püspöki Konferenciája, a német Kirche in Not és a Renovabis katolikus segélyszervezetek) köszönhetően a nagybecskereki püspökség biztosította.

A Tartományi Nagyberuházási Alap tízmillió dinárral támogatta az összesen 750 000 euró értékű beruházást. A példás összefogásnak köszönhetően egy igazán tetszetős és modern kétemeletes negyven személy befogadására és ellátására alkalmas épülettel gazdagodott közösségünk.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, ger
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen