Ugrás a tartalomra

Verses est az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban

Nem mondhatom el címmel verses estet szerveztek tegnap este az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. A versmondók a közismert szövegekből készítettek összeállítást.

Tóth Péter és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondók a magyar költészet gyöngyszemeiből válogatva állították össze a verses estet. „Ez azért fontos nekem, mert olyan hangulatokat, olyan gondolatokat tudok megfogalmazni velük, amit mások sokkal jobban megfogalmaztak, mint én, és ki tudom mondani őket az által, hogy mások sokkal jobban megfogalmazták” – mondta Hajvert Ákos.

Tóth Péter magyarországi versmondó. Bácsfeketehegyen állították össze a verses est tartalmát Hajvert Ákossal. „Összeültünk ketten és hoztuk azokat a szövegeket, amelyeket mi már korábban is ismertünk és végiggondoltuk, hogy melyek azok a szövegek, amelyek mások által is ismertek, mert igazából egy olyan estet akartunk összehozni, ami benne is van az ajánlóban, ismerős versek.

Véleményem szerint Faludy György az, aki legjobban fordít és tényleg meghatódtam, könnybe lábadt a szemem, amikor a Haláltánc balladát hallhattuk” – mondta Tóth Péter.

Az esten Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Arany János és Petőfi Sándor versei mellett még más népszerű költők műveit is színpadra vitték.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto