Ugrás a tartalomra

Újvidék: Együttműködési megállapodás a VMSZ és a haladók között

A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete megállapodási szerződést írt alá a Szerb Haladó Párt Városi Szervezetével a városi szinten történő együttműködésről.

Tíz pontos megállapodásról van szó, mely tartalmazza a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidékkel kapcsolatos céljait – fogalmazott Miloš Vučević, a haladók újvidéki elnöke, egyben a város polgármestere. „Az együttműködés több szinten zajlik majd Újvidéken. A városi parlamentben természetesen, de az önkormányzat intézményei és szervezetei szintjén illetve a két városi politikai szervezet általános tevékenységében is.”

Erdély Lenke, a VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének elnöke úgy fogalmazott: a VMSZ Újvidéken része volt egy koalíciós közegnek, mely mára gyakorlatilag megszűnt. Most úgy látják, hogy ezzel a megállapodással tudják legjobban érvényesíteni az újvidéki magyarság érdekeit. „Ezek közül kiemelném azt, hogy a már évtizedek óta vitás történelmi megbékélésre sor kerüljön. Az elkövetkezendő időszakban, természetesen ahogy majd a gazdasági helyzet ezt lehetővé teszi, akkor egy emlékművet emeljünk fel az ártatlan áldozatok emlékére.”

Mindkét párt képviselője kihangsúlyozta, hogy a megállapodás nem a köztársasági szinten történt megbeszélések hozadéka és nem lesz kihatással a tartományi hatalom esetleges átrendeződésére sem.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok