Ugrás a tartalomra

Szünidei színjátszástanulás Bácsgyulafalván

Helybeli alsósok számára szervezett színjátszó tábort a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Ákom-bákom színház címmel. Égető Éva egyesületi elnök elmondta, tizenegyen jelentkeztek a nyári foglalkozásra, amelyet Vörös Imelda szabadkai színművésznő vezetett.

– Gyulafalván él a felnőtt színjátszás hagyománya, de azt szeretnénk, ha a gyerekek is kedvet kapnának hozzá.

Több korosztály számára is mielőbb meg szeretnénk szervezni a szakköri foglalkozást, mivel a korcsoportok között nehéz időpontokat egyeztetni. Vörös Imelda színművésznő sokat segít ebben, mind a színjátszással, mind a csapatépítéssel kapcsolatos tudnivalók tekintetében – hallottuk Égető Évától, aki egyebek közt elmondta, a gyulafalvi gyerekek a műkedvelés több válfaja iránt érdeklődnek, sikeresek a citerások, a táncosok, és épp ezért szeretnék a legfiatalabbak foglalkoztatási körét bővíteni.

Egy héttel ezelőtt még nem lehetett tudni, melyik gyerekszínműre esik a választás, a táborban kifejtett szorgos munkának és a szakszerű útbaigazításnak köszönhetően mégis sikerült öt nap alatt színpadra állítani Benedek Elek A szegény ember királysága című meséjét, amit tegnap be is mutattak a falu érdeklődő népének.

A tábor létrejöttét a Szekeres László Alapítvány támogatta.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, FCZS
Többi hír