Ugrás a tartalomra

Szeretetre mindenkinek szüksége van

Születésnapot ünnepeltek a muzslyai katolikus plébánián a szeretetház tagjai, nyolc éve ugyanis minden szerdán összegyűlnek, hogy társalogjanak, beszélgessenek, a magányukon enyhítsenek. Az utóbbi néhány hónapban azonban nagy változás történt: már nem a Kun Béla utcai otthonukban tartózkodnak, hanem a plébánián kaptak helyet.

A változást sokuknak nehéz megszoknia, de panaszra továbbra sincs okuk, csak a módosult körülményekkel kell megbarátkozniuk. Új programokat is terveznek, melyeket a plébános úrral közösen valósítanának meg.

— Az utóbbi időben mind kevesebben vagyunk — mondta a születésnapi összejövetelen Somorai Aranka, a szeretetház vezetője, megálmodója. — Mostanság átlagban húszan jelennek meg, holott régebben a kis házikónk is szűkösnek bizonyult, több alkalommal negyvenen is összejöttünk.

Többen sajnos eltávoztak az élők sorából, vannak nagyon betegek, ám szerencsére új emberek is jönnek. Most is vannak új tagok, hiszen a szeretetre mindenkinek szüksége van.

Sötét Erzsébet a kezdetek óta szorgoskodik a konyhai „részlegben”, süt-főz, és nagyon nagy szeretettel szolgálja ki a nálánál fiatalabbakat, idősebbeket egyaránt.

— Örömmel tölt el, hogy a nyolcadik születésnapunkra, a szerény ünnepségre ilyen szép számban összegyűltünk. Nagyon szeretek ide járni, alig várom a szerdát, és valóban úgy érzem, hogy ez a második otthonom — mondta Erzsébet.

Csíkos Anna a születésnap kapcsán összefoglalót is írt, melyben a változást képletesen ecsetelte: egy helynek, ahol szerettek lenni, bezárult az ajtaja, viszont kinyílt egy másik, és az új helyen ugyancsak szeretettel fogadják őket.

— Minden embernek szüksége van rá, hogy valahova tartozzon. Mi itt szeretünk lenni, itt érezzük jól magunkat. A hitünk is arra tanít bennünket, hogy szeressük, tiszteljük és becsüljük embertársainkat, vigyázzunk egymásra.

Takács Ilona nemrégiben megözvegyült, és szomszédasszonyai biztatására látogatott el a szeretetházba, hogy egy kissé enyhítsen a magányán.

— Nagyon jól érzem magam e közösségben, imádkozunk, beszélgetünk. Azt is jónak tartom, hogy a vérnyomást, a -cukorszintet is meg lehet nézetni.

A Caritas jóvoltából egy nővérke, újabban Szabó Tünde ügyel a szeretetházba látogatók egészségi állapotára, hasznos tanácsokkal is ellátja az idősebbeket, vagy csak egyszerűen meghallgatja őket, mert számukra ez is nagyon fontos.

A szeretetháznak himnusza is van, a Szeressük egymást, gyerekek! című dal, melynek sorai ezúttal is felcsendültek.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, KÓNYA-KOVÁCS Otília
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen