Ugrás a tartalomra

Szeptember 28-án nyílik a XXI. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség sorrendben 21. alkalommal rendezi meg idén Szabadkán és Palicsfürdőn a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyek megnyitóját szeptember 28-án, vasárnap tartják.

A megnyitóprogram keretében 12.30 és 14.30 óra között a résztvevők megtekintik a Vajdasági Magyar Képtárat, a szabadkai Zsinagógát és a Kosztolányi Emlékparkot, majd 15 órakor a szabadkai Szent György-templomban az ökumenikus istentiszteleten ft. Palatinus István, a Római Katolikus Egyházközösség plébánosa, nt. Orosz Attila, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház esperese és Dolinszky Gábor, az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház vajdasági püspökhelyettese hirdet Igét.

A program folytatásában 17 órakor kiállítást nyitnak meg Ács József képzőművész születésének 100. évfordulója alkalmából a palicsi Vigadó konferenciatermében.

A kiállítást mgr. Hajnal Jenő, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója nyitja meg, közreműködik a palicsi Szederinda népdalkör. A kiállítás-megnyitót követően a szervezők közös pogácsázásra várják a vendégeket.

A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitását jelölő, a Vigadó Nagyteraszán 18 órakor kezdődő ünnepi műsoron dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke mond beszédet.

Az ünnepi műsoron fellép a topolyai Cirkalom néptáncegyüttes, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny kategória-győztese, Raffai Ágnes szabadkai színművésznő, a Versünnep Fesztivál díjnyertese, Csíkos Dániel tordai versmondó, Németh Antal zentai néptáncos szólista, Rácz Robertó leaureátus ranggal kitüntetett muzslai hegedűművész, valamint a Bodor Anikó-díjas muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület citerazenekara és vegyes kórusa.

A XXI. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok főszervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, fővédnöke pedig a Magyar Nemzeti Tanács.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír