Ugrás a tartalomra

Megoldódik a bácsfeketehegyi iskola fűtésgondja

Felújítják a bácsfeketehegyi általános iskola fűtőrendszerét. A mintegy 300 diáknak nem kell hideg iskolában tölteni a téli hónapokat. A tartományi kormány több mint 2,5 millió dinárt ajánlott fel a cél érdekében.

Nemrég még kérdéses volt, hogy lesz-e fűtés a bácsfeketehegyi általános iskolában a télen. A fűtőberendezést eddig nem volt miből megjavítani. „A tartományi kormány a héten ülésezett és többek között megvitatta ezt a problémát is, és most hoztam az örömhírt ezzel kapcsolatban. A hivatalos értesítést, hogy 2 900 000 dinárt hagyott jóvá a tartományi kormány erre a célra” – közölte Nyilas Mihály tartományi, oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár.

A bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskolának mintegy 300 tanulója van. Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes örül, hogy ez a gond megoldódott. „Örülök annak, hogy érezhető jelei vannak annak, hogy egy-egy közegnek van képviselete, el tudják mondani a problémákat. Folyton arról beszélünk, hogy fogalmazzuk meg a gondokat és találjunk rá megoldást. Ez egy ilyen szempontból sikeres történet.”

A régi fűtőművek használata már veszélyes volt, mondta a bácsfeketehegyi általános iskola igazgatója. Az új fűtésrendszer jobb és takarékosabb is lesz. „Minőségibb, tehát gazdaságosabban tudunk majd fűteni. Manapság ez a gazdaságosság fontos szempont, mert az energia borzasztó drága, és drágább lesz. Azt gondolom, hogy nagyon pozitív dolog fog történni, ha ez megépül” – nyilatkozta Bojtos Béla iskolaigazgató.

A munkálatok hamarosan elkezdődnek. A tervek szerint még a hideg téli hónapok előtt új és jól működő fűtőrendszere lesz a bácsfeketehegyi általános iskolának.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír