Ugrás a tartalomra

„A lélekgyarapítás mindennél fontosabb”

A Talentum Egyesület a Magyar Házban tartott művelődési műsort

NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK

Kedden a Magyar Házban a Talentum Egyesület tagjainak művelődési műsorát tekinthette meg a közönség.

Brezovszki Roland, a Talentum Egyesület művészeti vezetője a magyarság összefogásának jelentőségét hangsúlyozta, miközben bemutatta egyesületüket.

– A Talentum Egyesület másfél éve alakult a magyar folklórtanítás céljából, vagyis, hogy megismertesse a gyerekekkel és az ifjúsággal az előadói és az iparművészetet. Elsődleges szempontja, hogy a művészet oktatása egy sokoldalúan művelt személyiség kialakításához járuljon hozzá.

Annak ellenére, hogy a foglalkozások külön szakkörökben zajlanak, mégis egységes népművészetet eredményeznek. A Talentum Egyesület számos más egyesülettel és intézménnyel ápol szoros kapcsolatot, például a szabadkai Zeneiskolával – hangsúlyozta Brezovszki Roland.

A rendezvényen részt vettek a Magyar Összefogás lista jelöltjei is, Lovas Ildikó és Bognár Beáta. 

– Örömmel tölt el, amikor fiataloktól hallom, hogy résztvevőkként jól érzik magukat az MNT kiemelt jelentőségű rendezvényein. Nem is lényeges, hogy ezekből a fiatalokból előadóművészek válnak-e.

Sokkal fontosabb, hogy fogékonyak lesznek a szépre, és a gyerekeiket is erre nevelik majd. A lélekgyarapítás mindennél fontosabb, ezért tartom rendkívül jelentősnek azt a tevékenységet is, amelyet a Talentum Egyesület folytat.

Ez egyedülálló a városban, arra még nem igazán volt példa, hogy a zeneiskolások és a különböző szakcsoportokban tevékenykedő gyerekek együtt mutatkozzanak meg – mondta Lovas Ildikó.

– A Magyar Összefogás célja a jövőben is folytatni mindazt, amit az MNT az elmúlt négy évben elkezdett, az oktatás, a magyar kultúra, a tájékoztatás, valamint a magyar nyelv és írásmód használata területén.

Mindenképpen folytatni kell a megkezdett munkát annak érdekében, hogy a jövőben is legyenek magyar osztályok, színvonalas oktatást és tudást kapjanak a tanulók az anyanyelvünkön, hangsúlyt fektetve a néphagyományok ápolására is.

Mindenképpen arra ösztönöznénk a szülőket, hogy magyar osztályokba írassák a gyerekeiket. Az anyanyelvi oktatásnak ugyanis fontos feladata van abban, hogy közvetítse a kultúrát, a néphagyományokat a tanulók felé, építse önbizalmukat, magabiztosságukat.

A Magyar Összefogás lista célja az is, hogy arra ösztönözze a fiatalokat, bátran vállalják a továbbtanulást, méghozzá anyanyelvükön, a szülőföldön, utána pedig a szülőföldön maradást.

A Magyar Összefogás fő célja tehát, hogy büszkén és bátran, vállalva magyarságunkat, maradjunk meg a szülőföldünkön – mondta el Bognár Beáta.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.M.
Többi hír