Ugrás a tartalomra

Kenyérszentelő ünnepség Zentagunarason

Kenyérszentelő ünnepséget rendezett Zentagunarason a magyar és a ruszin művelődési egyesület. Az eseményen a helyi iskola diákjai léptek fel.

Kispályás focibajnoksággal, gyermekprogramokkal, kézműves kiállítással és főzőversennyel kezdődtek a programok már kora délelőtt. Délután felvonultak a fogatosok, később pedig a szentmisén megáldották az ünnepi kenyeret.

Üveges Gizella magyartanárnő elmondta: „Az iskola folyamatosan részese ennek a rendezvénynek, a gyerekeink vezetik a műsort, a táncosok fellépnek, az énekes csoportok fellépnek, szólóénekes is fellép, és a programok összeállításában is segítünk.”

A falu apraja-nagyja kivette részét a szervezésből, mindenkinek jutott feladat, és idén több volt a támogató is. „A topolyai önkormányzattól kezdve magáncégeken, privát személyeken keresztül elég sokan támogatták ezt a rendezvényt. Én elsősorban nagyon szépen megköszönném azoknak az embereknek, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a rendezvény sikeres legyen. Ők tényleg emberfeletti munkát végeztek” – hangsúlyozta Farkas Zoltán, a Zentaunaras HK elnöke.

Este felléptek a helyi iskola és a zeneiskola diákjai, illetve a kárászi, tornyosi, pacséri és bajsai vendégek. A Petro Kuzmjak művelődési egyesület ízelítőt adott a ruszin népzenéből és néptáncból. A legtöbben az utcabálra érkeztek, az est fénypontja pedig a tűzijáték volt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír