Ugrás a tartalomra

Egyházzenei Fesztivált rendeztek Zentán

A zentai városnapi programsorozat keretében a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló Szegedi Kamarazenekar adott ünnepi hangversenyt. A fesztivál nyitókoncertjét a Jézus Szíve templomban tartották.

Különleges hangulatú ünnepi koncerttel lepte meg a zentai közönséget a Szegedi Kamarazenekar. A Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból összeállt formáció Pergolesi Stabat materével nyújtott felejthetetlen élményt. Lukácsházy Győző, a zenekar igazgatója: „A Szegedi Szimfonikus Zenekar célkitűzése az, hogy minél több magyarlakta területre tudjunk elmenni, és ugyanazt tudjuk megmutatni azoknak az embereknek, akik ezeket a területeken élnek, amelyet a szegediek, a Csongrád megyeiek, illetve a Magyarország egyéb településein élők hallhatnak, ismernek.”

A hangversenyen Borbély Zoltán zentai orgonaművész is közreműködött. „Nagyon örülünk, hogy ez a koncert létrejött, ebben szerepe van szegedi IPA-partnereinknek is, ugye, most zárult le Zentán egy IPA-projektum, a zenekar Händel Kakukk és csalogány című orgona concertoját adja elő és emellett Pegolesi Stabat mater című művét.”

A Szegedi Szimfonikus Zenekar Magyarország második legnagyobb szimfonikus zenekara. Kilencvenkilenc tagja van. Legfőbb céljuk, hogy koncertjeik révén a fiatalabb és az idősebb korosztálynak színvonalas szórakozási lehetőséget kínáljanak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen