Ugrás a tartalomra

Brüsszelben tárgyal a VMSZ küldöttsége

Az Európai Parlamentben folytattak kedden fontos megbeszéléseket

A Vajdasági Magyar Szövetség küldöttsége Brüsszelben tartózkodik, ahol az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetőjével, képviselőivel, az Európai Bizottság tagjaival tárgyal a vajdasági magyarokat és Szerbia európai uniós integrációját érintő lényeges kérdésekről.

A VMSZ delegációját Pásztor István pártelnök vezeti, akit az útra elkísért Varga László, a párt elnökségi tagja, a köztársasági parlament integrációs bizottságának elnökhelyettese is. Az egyeztetéseken részt vesz Deli Andor európai parlamenti képviselő is.

Mindenképp a felmerülő témák között szerepelnek a kisebbségi, az oktatási, a tájékoztatási, a művelődési és a részarányos foglalkoztatásra vonatkozó kérdések, továbbá a Szerbia európai közeledése kapcsán megfogalmazódó témakör.

A küldöttség elsőként Navracsics Tiborral, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával találkozott. Kedden Gál Kinga európai néppárti képviselővel, Milan Zverrel, a néppárti képviselők szlovéniai delegációjának vezetőjével, Dubravka Šuicával, a horvát küldöttség vezetőjével, Szájer Józseffel, az Európai Néppárt–Európai Demokraták frakciójának alelnökével is folytattak megbeszélést.

A VMSZ küldöttségét Brüsszelben Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője és Eduard Kukan, az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség elnöke is fogadta.

Mára további egyeztetéseket helyeztek kilátásba. A Magyar Szó csütörtöki számában a látogatásról részletes beszámolót közlünk.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Virág Árpád
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen