Ugrás a tartalomra

A VMSZ nem támogatja a VSZL kezdeményezését a Kőolajipari Vállalattal kapcsolatban

A NIS, Szerbiai Kőolajipari Vállalat magánosításáról is tárgyaltak a tartományi képviselőházban, a költségvetés módosítása mellett. 

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga azt követelte, hogy Vajdaságra ruházzák át a szerbiai tulajdonú kőolajipari részvények 55 százalékát, és ezáltal kártalanítsák a tartomány lakosságát.

38. alkalomra sikerült napirendre tűzniük a javaslatot. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői az indítványt nem támogatják. A tartományi parlament elnöke, Pásztor István kiemelte: nem azért nem támogatták, mert meggyőződésük lenne, hogy Vajdaság megkapta azt a pénzt, ami járna neki, hanem azért, mert amikor ez a döntés 2008-ban megszületett, a VMSZ már akkor ellenezte.

„A bableves és a szárma jó fölmelegítve, az összes többi, beleértve a parlamenti indítványokat a fölmelegítéssel mindig veszít a súlyából, a vonzerejéből és az ízéből.

Arról van szó, hogy azok, akik 2008-ban, hat évvel ezelőtt úgy adták el a kőolajipari társaságot az orosz privatizőrnek, ahogy eladták, most napi politikai poénszerzés érdekében úgy tesznek, mintha azt nem ők tették volna, úgy tesznek, mintha ez hat évvel ezelőtt nem így történt volna” – fogalmazott Pásztor István.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen