Ugrás a tartalomra

Útra kel az Egyszer egy királyfi… című bábelőadás

A népmese napján bemutatóval ajándékozta meg közönségét a temerini Vándor Bábszínház. A nagy sikerű Egyszer egy királyfi… című interaktív zenés bábelőadást gyermekrajz-kiállítás is kísérte a temerini Tájházban.

A temerini Vándor Bábszínház negyedik bemutatója sem hagyja a gyermekeket csupán a közönség szerepében. Együtt kerekítenek mesét az előadókkal, Tóth Líviával és Garbac Saroltával.

„A kicsi lányomnak én az esti pelenkázás, fürdetés mellé ezt az Egyszer egy királyfi… című dalocskát énekeltem, és azon gondolkodtam – mert egyébként is beszéltünk a színházban arról, hogy kellene valami új téma – hogy mi is legyen a következő előadásunk, s fölmerült bennem, hogy ennek egész jó története van, ennek az Egyszer egy királyfinak. Van ennek tanulsága is, egy ilyen „nem a ruha teszi az embert“-féle tanulsága, amit itt megpróbáltunk hangsúlyozni” – mondta Garbac Sarolta.

A zene, a díszlet, a bábok viselete nemzeti hagyományunk gazdag tárházából sorakoztat értékeket a színre. A gyerekközönség értette a mondanivalót. A darab osztatlan sikert aratott.

A tanév végéig számos vajdasági településre látogat el a Vándor Bábszínház. Garbac Sarolta: „Hétfőn indulunk, 6-án indul a gyerekhét is.

Szabadka lesz az első állomás, utána Kishegyes, Feketics, Bajsa. Szerdán lesz egy oromhegyesi kör, oromhegyes és környéke, csütörtökön leszünk Becsén, pénteken Újvidéken, szombaton pedig Crna Barára megyünk, ami Csóka mellett egy kis falucska.”

A bábszínház nyáron meghirdetett pályázatára érkezett legsikeresebb rajzokból lett az előadás mesekönyve. A többi pályamunka pedig a bemutatót kísérő gyermekrajz kiállításon tekinthető meg a temerini Tájházban egészen a gyermekhét végéig.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír