Ugrás a tartalomra

Ünnepelt Topolya

Testvérvárosi szerződést írtak alá és átadták a Pro Urbe díjakat

A Topolyai Napok rendezvénysorozat utolsó napján számos vendég, polgár és díjazott jelenlétében tartották meg a községi képviselő-testület díszülését.

A folyosón hegedűszó, a Művelődési Ház mozitermében pedig a helybeli zeneiskola diákjainak gitárjátéka fogadta a vendégeket, akik megtöltötték a termet.

A megjelenteket, köztük Takács Lászlót, Magyarország szabadkai főkonzulátusának ideiglenes ügyvivőjét, Dragan Đurićot, a Horvát Köztársaság szabadkai konzulját, Csikós Lászlót, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális kérdésekkel megbízott Minisztérium államtitkárát, Győri Lukréciát, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium államtitkárát, Juhász Attilát, a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium államtitkárát, Szentes, Jánoshalma, Kiskunmajsa, Gyergyószentmiklós, Rozsnyó, Orahovica, Herceg Novi és Budapest V. kerületének küldöttségeit, Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettest, Dragi Vučkovićot, az észak-bácskai körzet elöljáróját, Fremond Árpádot és Pék Zoltánt, a Szerb Köztársaság parlamenti képviselőit, Egeresi Sándor tartományi képviselőt, a községi tisztségviselőket és képviselőket, a környező községek delegációit, valamint a díjazottakat Fazekas Róbert, a községi képviselő-testület elnöke köszöntötte.

- Szeptember 15-e üzenete Topolya községben annak az értékrendnek a nyomatékosítását jelenti, amely az élhetőbb közösségért küzd, ami az itt élő emberek odaadásán, küzdelmén, mindennapi kitartó munkáján alapszik, és megteremti a továbblépés lehetőségét – hangsúlyozta. Kókai Mernyák Melinda községi elnök az elmúlt időszak munkájáról, beruházásairól szólt, majd megtekintették az erről szóló filmet.

Az ünneplő közösséget köszöntötte Josip Nemec, Orahovica és Mezei János Gyergyószentmiklós polgármestere is. Topolya évek óta tartalmas együttműködést folytat Jánoshalma önkormányzatával.

Az ünnepi ülésen Kókai Mernyák Melinda topolyai községi elnök és Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere testvérvárosi szerződést írtak alá. Ezt követően festménnyel kedveskedtek a Topolyáról elszármazott dr.Benda Dénes jánoshalmi címzetes főjegyzőnek, akinek köszönhetően elkezdődött az együttműködés a két település között.

Átadták a város legrangosabb elismerését, a Pro Urbe díjakat. Ezt a községi képviselő-testület ítéli oda minden évben azoknak, akik munkájukkal sokban hozzájárultak közösségünk fejlődéséhez. Pro Urbe díjban részesült Kocsis Antal helytörténész, Jelena Simović angol nyelvtanár és a Topolyai Községi Tűzoltó Szövetség. Topolya község plakettjét Csincsák László és Vas-Borsodi Borbála, valamint a Bajsa Asztalitenisz Klub kapta, Topolya község köszönőlevelét pedig Kósa Maja vehette át.

Az ünnepséget a topolyai zeneiskola növendékei és tanárai tették meghittebbé.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Komáromi Gizella
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét