Ugrás a tartalomra

Minden táncot örömmel jár

Németh Antal néptáncost köszöntötték a zentai önkormányzatban

Tegnap délelőtt Németh Antal zentai néptáncost, a Fölszállott a páva televíziós népzenei vetélkedőnek a középdöntőig eljutott résztvevőjét köszöntötték a zentai önkormányzatban. A tehetséges fiatalembert Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács művelődésért és oktatásért felelős tagja üdvözölte. A fogadás alkalmával a község polgármestere többek között kiemelte, hogy a fiatalember kiváló szereplésével Zenta hírnevét öregbítette a nagyvilágban, s külön örömet jelent számára, hogy ezt a kimagasló eredményt néptáncban érte el, amelyet az elmúlt években nem igazán támogattak a község területén, a néptánc fejlesztésével pedig egy óriási űrt sikerül majd betölteni a község művelődési életében. Ceglédi ezenkívül megemlítette, hogy Németh Antal azt is bebizonyította, hogy közösségünkben a fiatalok is érdeklődnek a hagyományőrzés e fajtája iránt, csak megfelelő körülményeket kell teremteni hozzá. A polgármester köszöntőjének végén reményének adott hangot, hogy a fiatalember a tanulmányai befejezése után visszajön Zentára, s néptáncoktatóként segíti majd a fiatalok nevelését.

Antal a jelenlévőknek elmondta, hogy a tehetségkutatón való részvétellel egy hatalmas élménnyel lett gazdagabb:

– Igazából olyan volt, mintha egy teljesen más világba léptem volna be – fogalmazott, s elmondta, hogy már az is más volt, hogy többezres közönség előtt kellett fellépnie, egy teljesen új környezetben.

A Magyar Táncművészeti Akadémia hallgatója elmondta azt is, hogy nagyon sok élménnyel lett gazdagabb, rengeteg embert megismert és sok új barátot szerzett, ezért csakis sikerként könyveli el az egészet. Antal egyébként a magyar néptáncnak minden fajtáját örömmel járja, s nagyon szívesen táncol egyedül, párban, de akár csoportosan is.

A rendkívül tehetséges fiatal táncos a zentai önkormányzat közvetítésével részt vesz majd az erdélyi Székelykeresztúron július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Kistérségi Petőfi-napokon, a zentaiak pedig minden bizonnyal az augusztus 23–24-ei Táncpanorámán élvezhetik a zentai néptáncos produkcióját.

Szerző (Forrás)
(Hhzs), Magyar Szó
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét