Ugrás a tartalomra

A japán nagykövettel tárgyalt a tartományi házelnök

A japán kormány és nemzet által Szerbiának, illetve Vajdaságnak nyújtott évtizedes támogatásról, adományokról és segítségről tárgyalt ma Maszafumi Kurokival, Japán szerbiai nagykövetével Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke.

A gazdasági együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről szólva Pásztor István leszögezte, a vajdasági községek számára nagy jelentőséggel bír Japánnak a helyi egészségügyi, oktatási és művelődési intézményeknek nyújtott folyamatos és hathatós támogatása, viszont, mint mondta, erősíteni kell a japán befektetőknek a Vajdaság iránti érdeklődésén – áll a házelnök kabinetje által kiadott közleményben.

Pásztor ugyanakkor arról biztosította a nagykövetet, hogy készek még jobb feltételeket, gazdasági légkört és előnyöket biztosítani a japán befektetők számára, mert ez a gazdasági együttműködés kiemelkedő jelentőséggel bír.

Maszafumi Kuroki a vajdasági kormánnyal és képviselőházzal folytatott kiváló együttműködésről szólt, illetve közölte, Japán a jövőben is kész támogatni Szerbiának és Vajdaságnak elsősorban azokat a községeit, amelyek gazdaságilag hátrányos helyzetben vannak. Emellett szó esett az Újvidéki Egyetemmel folytatott kiváló együttműködésről és arról a lehetőségről is, hogy az egyik újvidéki gimnáziumban bevezessék a japán nyelv oktatását, derül ki a közleményből.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír