Ugrás a tartalomra

Ismét van közvetlen vasúti összeköttetés Szabadka és Bar között

Újra közvetlen vasútjárat van Szabadka és a montenegrói Bar között. Ezt ma jelentette be Kern Imre államtitkár.

Közkedvelt nyaralóhely a szabadkaiaknak a montenegrói Bar. Az elmúlt évtizedekben sokan vonattal tették meg ezt az utat.

Kényelmes volt, hiszen Szabadkán felszálltak, a tengerparton pedig le. Az elmúlt időszakban gondot okozott, hogy megszüntettékezt a járatot.

Csak Újvidékről indult közvetlen vonat Barba. Most a szabadkaiak kérésének eleget téve ismét közlekedik ez a szerelvény az Észak-bácskai városból az Adriai tenger partjára.

„Ma megindult az első direkt kocsi, újraindult direkt kocsi Bárba Szabadkáról, el tudom mondani, hogy ezt Simonović úrnál, a vasutak igazgatójánál én kezdeményeztem, körülbelül egy hónappal ezelőtt, és Simonović úrnak hála gyakorlatilag ez meg is történt és mától kezdve a szezon végéig lesz direkt kocsi Bárig.”

Ezt Szabadkán jelentette be Kern Imre. Az államtitkár a szerb mérnöki kamara helyi irodájának megnyitóján vett részt. A kamarának Szabadkán 1210 tagja van. Milovan Glavonjić elnök: „A kamara ezzel az irodával megszerette volna könnyíteni a tagjai számára, hogy az igazolásokért ne kelljen Belgrádba vagy Újvidékre utazniuk, hanem itt helyben, az irodában is eltudják intézni.”

A Kamara a következő év végéig, még több regionális irodát szeretne nyitni, mégpedig, Kragujevácon, Čačakon, Kraljevón és Valjevón.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen