Ugrás a tartalomra

Térfigyelő kamerarendszer Kishegyes Község közbiztonságáért

Új térfigyelő kamerarendszerrel és vezeték nélküli internet elérhetőséggel gazdagodtak Kishegyes Község települései. Az önkormányzat a fejlesztési eszközökre tavaly pályázott a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságnál. A megvalósult projekteket tekintették meg ma a titkárság munkatársai.

A kishegyesi önkormányzat épületére is felszereltek egy térfigyelő kamerát. Ez a település egyik legforgalmasabb pontja. A központi megfigyelőbe érkeznek be a kameraképek a község három településéről. A közbiztonság javításában ez a fejlesztés sokat segít, hangsúlyozta a község polgármestere, Marko Rovčanin.

„El kell mondanom, hogy a községünk Topolya felőli bejáratát lefedtük, Bácsfeketehegynél a verbászi, illetve a szenttamási bejárat szintén le van fedve. Kishegyesen két videómegfigyelőpont van, Bácsfeketehegyen szintén. Szeghegyen pedig lefedtük a központot.”

A lakossági igényeket helyezték előtérbe, amikor a térfigyelő-rendszerre pályáztak Kishegyesen. A belügyi szervek munkáját nem tudják befolyásolni önkormányzati hatáskörrel, ezzel az intézkedéssel azonban a megelőzésre tudnak nagyobb hangsúlyt fektetni.

Mohácsi Zoltán, Kishegyes Község elnökhelyettese: „Több éven keresztül rengeteg panasz érkezett a közbiztonságra. Több falugyűlést tartottunk Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szeghegyen, ahol megállapítottuk, hogy valamit tenni kell.”

A tartományi Gazdasági Titkárság tavaly 30 millió dinár összértékben írt ki pályázatot az elektronikus kommunikáció és az információs társadalom témakörében.

A kishegyesi önkormányzat ezeken a pályázatokon nyert pénzt a fejlesztésekre. Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes: „Összesen valamivel több, mint másfél millió dinárt hagytunk jóvá, ehhez ők biztosították az önrészt, tehát az önkormányzat is saját eszközeiből hozzájárult.

Fontos elmondani, hogy a megfigyelőrendszer, miután kiépült a központ, jelenleg öt kamerával működik, de bővíthető és a közbiztonságra is egyre pozitívabb hatással lehet.”

További ötszázezer dinárt hagyott jóvá a titkárság a község településeinek vezeték nélküli internet hozzáférésének kiépítéséhez. Az úgynevezett hotspot-ok a község öt pontján elérhetőek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét