Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A választási siker megerősítheti a kormány politikáját

Az október 12-i önkormányzati választáson a kormánypárti jelöltek sikeres szereplése egyúttal a kormány politikájának a megerősítését is jelentené - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Solton, egy választási fórum előtti sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette: a választáson a polgárok ismét kiállhatnak az igazukért, kiállhatnak magukért, és világossá tehetik, hogy jó az az irány, amerre a kormány vezeti Magyarországot.

A Fidesz-KDNP-pártszövetség - emlékeztetett a miniszter - kétszer kapott kétharmados felhatalmazást arra, hogy újítsa meg Magyarországot, tegye igazán versenyképessé, a nagy rendszereit szervezze át.

Természetesnek nevezte, hogy a kormány tagjai járják az országot, hiszen az önkormányzati választáson az emberek véleményt mondanak nemcsak a helyi jelöltek rátermettségéről, elhivatottságáról, hanem a kormány teljesítményéről is.

Azt mondta, aki a Fidesz és a KDNP jelöltjére, Kalmár Pálra szavaz Solton, az arra is szavaz, hogy a kormány jó úton jár.

Külgazdasági és külügyminiszterként fontos feladatának tartja, hogy segítse azt, hogy minél több beruházás érkezzen Magyarországra, mert szavai szerint "mindennek a kulcsa a munkahelyteremtés".

Megfogalmazása szerint olyan kedvező pénzügyi ösztönzőrendszert tudtak összerakni, amely Bács-Kiskun megyében is jelentős mértékben tud segíteni a beruházásoknak.

Az MTI kérdésére azt mondta: ha az önkormányzati választás után a megye déli részén fekvő, gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő települések polgármesterei és parlamenti képviselői megkeresik egy komplex fejlesztési tervvel, amelyben kidolgozzák, hogy milyen jövőt szánnak a gazdaságfejlesztés, a külgazdaság szempontjából a térségnek, akkor segíteni fog.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét