Ugrás a tartalomra

Megújult a helyi közösség épülete

Falunapra készül Hódegyháza – Hódegyházán befejeződött a helyi közösség épületének a felújítása. Az objektumon több mint három évtizede nem végeztek ekkora munkálatokat, mint az idén. A régi, kopott épületből szinte újat varázsoltak.

Nagy Emil, a helyi közösség tanácsának elnöke büszkeséggel és örömmel mesélt a megújulásról.

– Az utca és a bejárat felőli homlokzatot átalakítottuk és új bejárati ajtót is vettünk. Felújítottuk a tetőszerkezet egy részét, az irodákat átfestettük, a padlózatot is javítottuk.

A felsoroltak megvalósításában a csókai önkormányzat és a helyi közösség támogatott minket.

* A munkálatok befejezése után egy újabb nagy eseményre, a falunapra készülnek. Hány napos rendezvényt terveznek?

– A falunap egy régi-új esemény, ilyen formában ötödik alkalommal szervezzük meg. A program, a korábbi évektől eltérően, az idén két napos lesz. Nemrégiben fejeződött be a hodicsi út építése is, amelyet szintén az ünnepségen adunk át hivatalosan.

Augusztus 2-án, a falunkban először, motoros találkozót hirdettünk, augusztus 3-án pedig motoros és fiákeres felvonulással kezdődik a program. Ugyanekkor lesz a halászléfőző verseny, a kötélhúzás, a kispályás focibajnokság… A szervezők mindenkit ingyenes reggelivel és ebéddel várnak.

* Említette, hogy a motoros találkozó újdonságnak számít. Van-e Hódegyházán motoros klub?

 – Mintegy 50-100 motorost várunk Vajdaság minden részéről és a határon túlról is. Mivel minket is számos hasonló eseményre hívtak már, szerettük volna mi is vendégül látni a motoros barátainkat. A klubunk nemrégiben alakult meg, folyamatban van a bejegyzése Turul néven.

* Mivel szeretnék elkápráztatni azokat, akik az estét is a rendezvényen töltik?

– Az Itt és Most társulat lép fel Budapestről, a falunkból származó Szemerédi Bernadettvezetésével, akik Nevetség EST című előadásukkal szórakoztatják a nagyérdeműt, majd vidám utcabál zárja az estét, a horgosi Royal lakodalmas zenekar közreműködésével.

A falunapi programokat a Bethlen Gábor Alap, Csóka Község, a csókai Művelődési és Oktatási Központ, valamint a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Egyesület támogatja.

* Milyen terveik vannak az elkövetkező időszakra?

– Folynak a megbeszélések, hogy a Proletár és az Iskola utcát is aszfaltozzuk, de első lépésként a tervdokumentációkat kell elkészíttetni, valamint pénzt szerezni.

Ez az egyik legnagyobb projektumunk, amelyet a jövő év végéig szeretnénk megvalósítani, ez mellett a temetőben is különböző munkálatokat szeretnénk végezni.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, URBÁN Csilla
Többi hír