Ugrás a tartalomra

Élnünk kell az MNT nyújtotta lehetőségekkel!

NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK

A Magyar Összefogás listájának zombori jelöltje Szlákó József vállalkozó, könyvkereskedő. Mint ismeretes, a nemzeti tanácsi választások kampánya már javában zajlik, a vajdasági magyarok október 26-án nyilvánítanak véleményt a listákkal kapcsolatban. Szlákó korábban nem volt a Magyar Nemzeti Tanács tagja, így számára újdonságot jelent a kampány, s a tanács tagjaként végzendő munka a választásokat követően. Lapunknak adott rövid interjújában először ezzel kapcsolatban kérdeztük.

Miért vállalta el a jelölést, mi motiválta a kampányhoz való csatlakozásban?

– Elsősorban megtisztelve éreztem magam akkor, amikor megkérdezték tőlem, hogy vállalnám-e a jelöltséget. Tudtam azonban azt is, hogy komoly munka következik, s bízom abban, hogy eleget tudok tenni a követelményeknek, s sikeresen meg tudom majd oldani a választások után rám háruló feladatokat.

Milyen üzeneteket kíván a kampány időszaka alatt közölni a polgárokkal?

– Azt gondolom, hogy a folyamatnak, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács elindított négy évvel ezelőtt, mindenképpen folytatódnia kell. Meg kell az embereknek itt Nyugat-Bácskában is érteniük azt, hogy az MNT számos lehetőséget nyújt, amelyeket ki is kellene tudnunk használni, csak azért, hogy nekünk jobb legyen.

Ez azt jelenti, hogy most nem élünk minden felkínált lehetőséggel?

– Nem így fogalmaznék. Most, amikor még inkább belemélyedtem abba, milyen feladatai, kötelezettségei vannak a tanácsnak, azt is közelebbről megtapasztaltam, hogy mekkorák a lehetőségek. Egyszerűen a szükségét érzem annak, hogy még inkább tájékoztassuk a magyar embereket, a pedagógusokat, oktatási intézményeket, civil szervezeteket. Jelentkezni kell a pályázatokra, kísérni kell az ösztöndíjakat. A média terén is számos feladatot el lehetne végezni.

Mi az Ön érdeklődési köre, mivel foglalkozik majd a leginkább, ha az összefogás sikeres lesz a választásokon?

– Az iskolákkal szeretném felvenni a kapcsolatot, a leginkább ennek az együttműködésnek szeretném szentelni az időmet. Fontosnak tartom, hogy a környékbeli oktatási intézmények ne maradjanak le a pályázati lehetőségekről. Ezek ugyanis lehetővé teszik, hogy az oktatás még minőségibb legyen. Szeretném bevonni a munkába a városban és környékén működő művelődési egyesületeket is.

Összegezve: az oktatási és művelődési kérdések az Ön terepe?

– Valóban ez az a terep, amellyel, úgy érzem, már korábban is voltak érintkezési pontjai a munkámnak. A munkámból eredően nagyon sok iskolával kommunikálok, sok olyan pedagógust, kiváló szakembert ismerek, akikkel együttműködve biztosan sokat lehetne tenni annak érdekében, hogy az eddiginél is nagyobb legyen az előrelépés.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Virág Árpád
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen